Skip to main content

Basisopleiding Bedrijfshulpverlener (BHV)

BHV Basistraining

Een bedrijfshulpverlener is iemand die professioneel is opgeleid om te helpen bij ongevallen en incidenten op de werkplek. Ze zijn ook opgeleid om eerste hulp te bieden bij medische noodgevallen, zoals hartaanvallen, bewusteloosheid, astma-aanvallen en andere aandoeningen.

Wat leer je?

Een BHV-opleiding (Bedrijfshulpverlening) is een opleiding die gericht is op het opleiden van werknemers om te helpen bij ongevallen en incidenten op de werkplek. De inhoud van een BHV-training kan afhankelijk zijn van de specifieke behoeften van het bedrijf en de onderdelen, maar omvat de training de volgende onderwerpen:

 1. Eerste hulp bij ongevallen: deelnemers leren hoe ze eerste hulp kunnen verkleinen bij verschillende soorten ongevallen, zoals verwondingen, bewusteloosheid en hartaanvallen.
 2. Brandbestrijding: Deelnemers leren hoe ze een brand kunnen voorkomen en hoe ze een brand kunnen blussen, leren hoe ze zichzelf én anderen kunnen beschermen tegen een brand.
 3. Evacuatie: Deelnemers leren hoe ze een veilige evacuatie kunnen organiseren in geval van een noodgeval, zoals een brand.
 4. Communicatie en samenwerking: Deelnemers leren hoe ze moeten samenwerken met andere leden van het BHV-team en hoe ze moeten communiceren met andere hulpverleners, zoals ambulancepersoneel en brandweer.
 5. Incidentbeheersing: deelnemers leren hoe ze kunnen helpen bij het beheren van een incident op de werkplek, zoals het verlenen van medische hulp en het opstellen van rapporten.

Wetgeving omtrent Bedrijfshulpverlening

De wetgeving omtrent BHV is vastgelegd in de Arbowet en het Arbobesluit. Hierin staat onder andere dat werkgevers verplicht zijn om maatregelen te treffen op het gebied van BHV om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen.

Concreet betekent dit dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende opgeleide en geoefende BHV’ers, voldoende BHV-middelen zoals blusapparaten en EHBO-koffers en een goed uitgewerkt BHV-plan. Daarnaast moeten werkgevers zorgen voor periodieke BHV-trainingen en -oefeningen om de kennis en vaardigheden van de BHV’ers op peil te houden.

Het volgen van een BHV-training en het hebben van voldoende opgeleide BHV’ers is dus niet alleen verplicht volgens de wetgeving, maar kan ook bijdragen aan het vergroten van de veiligheid op de werkvloer en het beperken van de gevolgen van een noodsituatie.

schrijf je in voor de training

Details over de training:

 • Duur: 1 dag
 • Inzet: 1 trainer
 • Locatie: Incompany of BHV Oefencentrum
 • Deelnemers: Maximaal 12 deelnemers
 • Certificaat: Ja
 • Lesstof: Praktijkdag + E-learning
 • Lotus slachtoffer: optie
 • Inclusief lunch: ja
 • Inclusief koffie en thee: ja

zoekt u een andere training?

Wilt u zich direct inschrijven voor een cursus of training? Klik op onderstaande button om u in te schrijven voor de door u gewenste training.

alle trainingen

basim consultancy

Ook met betrekking tot vraagstukken om uw bedrijfsvoering te verbeteren en veiliger te maken zijn wij u graag van dienst. Door onze brede expertise kunnen we u met al uw vragen van dienst zijn.

Naar overzicht

basim producten

Basim veiligheid biedt u een breed scala aan producten om uw bedrijfsvoering veilig te maken en te behouden. Ook kunt u met onze producten aan uw wettelijke verplichtingen voldoen.

webshop