Skip to main content

Basisopleiding Ploegleider BHV

Ploegleider Basisopleiding

Een training voor ploegleider BHV (Bedrijfshulpverlening) is gericht op het ontwikkelen van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een team van bedrijfshulpverleners (BHV’ers) te leiden en te coördineren bij noodsituaties in een bedrijf of organisatie.

over deze training

Een ploegleider BHV (Bedrijfshulpverlening) training is gericht op het opleiden van personen die leiding geven aan de BHV-organisatie binnen een bedrijf of organisatie.

In een kleine groep deelnemers beoefen je alle vaardigheden die bij deze functie horen en zal je worden uitgedaagd om een BHV-team tijdens complexere incidenten middels de BOB (Beeldvorming, Oordeelvorming en Besluitvorming)-methodiek op de juiste wijze aan te sturen. Praktisch toepasbaar, verhelderend en verdiepend!

inhoud van de training

Wat ga je leren?

 1. Wet- en regelgeving: tijdens de training worden de wettelijke eisen en regels met betrekking tot BHV besproken. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de Arbowet, het Bouwbesluit en de Europese regelgeving.
 2. Risico’s en gevaren: deelnemers leren hoe ze risico’s en gevaren in hun werkomgeving kunnen herkennen en hoe ze hierop kunnen anticiperen. Hierbij komen onder andere brand, ongevallen en medische noodsituaties aan bod.
 3. Organisatie van BHV: deelnemers leren hoe ze een BHV-organisatie kunnen opzetten en organiseren. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan de taken en verantwoordelijkheden van de BHV’ers, de communicatie en samenwerking binnen de BHV-organisatie en de samenwerking met externe hulpdiensten.
 4. Leidinggeven: deelnemers leren hoe ze de BHV-ploeg kunnen aansturen en leiding kunnen geven tijdens een noodsituatie. Hierbij komen onder andere het maken van een plan van aanpak, het aansturen van BHV’ers en het beoordelen van de situatie aan bod.
 5. Oefenen van vaardigheden: tijdens de training wordt er aandacht besteed aan het oefenen van vaardigheden, zoals het leiden van een ontruiming, het verlenen van eerste hulp en het blussen van een beginnende brand.
 6. Communicatie: deelnemers leren hoe ze op een effectieve manier kunnen communiceren met collega’s, de BHV-ploeg, externe hulpdiensten en andere betrokken partijen.
schrijf je in voor de training

Details over de training:

 • Duur: 1 dag
 • Inzet: 1 trainer
 • Locatie: Incompany of BHV Oefencentrum
 • Deelnemers: Maximaal 6 deelnemers
 • Certificaat: Ja
 • Lesstof: Praktijkdag met E-learning
 • Lotus slachtoffer: nee
 • Inclusief lunch: ja
 • Inclusief koffie en thee: ja
 • Speciale vereisten deelnemer: geen

zoekt u een andere training

Wilt u zich direct inschrijven voor een cursus of training? Klik op onderstaande button om u in te schrijven voor de door u gewenste training.

alle trainingen

Basim consultancy

Ook met betrekking tot vraagstukken om uw bedrijfsvoering te verbeteren en veiliger te maken zijn wij u graag van dienst. Door onze brede expertise kunnen we u met al uw vragen van dienst zijn.

Naar overzicht

basim producten

Basim veiligheid biedt u een breed scala aan producten om uw bedrijfsvoering veilig te maken en te behouden. Ook kunt u met onze producten aan uw wettelijke verplichtingen voldoen.

webshop