Skip to main content

keuring en onderhoud

Waarom inspectie, keuren en onderhoud?

Onderhoud van verbandkoffers en keuring van blusmiddelen, nood- en vluchtwegsignalering is essentieel om ervoor te zorgen dat deze functioneren wanneer het nodig is tijdens een noodsituatie. Waarom is onderhoud en keuring van blusmiddelen noodzakelijk?

 • Veiligheid:
  Blusmiddelen worden gebruikt om branden te bestrijden en de veiligheid van mensen en eigendommen te waarborgen. Als blusmiddelen niet regelmatig worden onderhouden, bestaat het risico dat ze niet goed functioneren wanneer ze nodig zijn. Nood- en vluchtwegsignalering moet in geval van een calamiteit een snelle en veilige vluchtweg bieden voor alle aanwezigen. Het niet op orde hebben van deze zaken kan ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van mensen in het gebouw.
 • Wettelijke verplichtingen:
  In Nederland zijn er wettelijke voorschriften in o.a. in het Bouwbesluit en de Arbowet die de periodieke keuring en het onderhoud van blusmiddelen en nood- en vluchtwegsignalering voorschrijven. Het niet voldoen aan deze verplichting kan betekenen dat er bij een controle gesanctioneerd wordt, maar nog belangrijker; dat de gevolgen en verantwoordelijkheid bij u als huurder of eigenaar ligt!
 • Verlenging van de levensduur:
  Regelmatig onderhoud kan de levensduur van verlengen. Door goed onderhoud, kunnen kleine problemen worden aangepakt voordat ze groter worden en leiden tot ernstige schade of noodzakelijke vervanging.

Expertise, kwaliteit en service

 • Ervaring en expertise
  Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in onderhoud en keuringswerkzaamheden aan veiligheidsinstallaties en middelen. Wij werken in verschillende branches en (her)kennen de juiste behoeften van onze opdrachtgever. Wij adviseren ook graag bij vervanging of aanschaf.
 • Gecertificeerde monteurs en inspecteurs
  Onze medewerkers zijn echte vaklieden! Niet alleen geselecteerd op basis van ervaring, maar ook op scholing en training. Uiteraard bezitten ze allen de benodigde opleidingen, zoals de REOB opleiding (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen) voor het onderhoud en keuring van blusmiddelen en de opleiding Onderhoud & Inspectie Nood- en Vluchtwegverlichting, waarbij gewerkt wordt conform de NEN1838, NEN1010 en NEN3140.

Eén aanspreekpunt en lagere kosten

 • SPOC; Single Point Of Contact
  Eén betrouwbare partner op veiligheidsgebied. Wij kennen uw bedrijf, de risico’s en mogelijkheden en kunnen hierdoor vaak diensten combineren om zo efficiënt en tijdbesparend te werk te gaan. Heeft u een storing? We hebben korte lijnen en zetten uw probleem door naar onze specialist en lossen het op!
 • We keuren, inspecteren en onderhouden voor u: draagbare blusmiddelen, brandslanghaspels, noodverlichting, vluchtwegaanduiding, EHBO-koffers, AED’s, trappen, ladders en steigers.
 • Lagere kosten
  Niet geheel onbelangrijk; de prijsstelling van onze service- en onderhoudswerkzaamheden zijn dusdanig concurrerend, dat wij veelal een forse besparing kunnen betekenen bij onze opdrachtgevers. Eerst zien, dan geloven? Als u de inspectierapportage en factuur van de huidige leverancier aanlevert, zetten wij ons maximaal in om een besparing op de inspectiewerkzaamheden te realiseren, welke doorgaans 10% tot 20% kostenreductie oplevert!
meer informatie

Zoekt u een andere training

Wilt u zich direct inschrijven voor een cursus of training? Klik op onderstaande button om u in te schrijven voor de door u gewenste training.

alle trainingen

Basim consultancy

Ook met betrekking tot vraagstukken om uw bedrijfsvoering te verbeteren en veiliger te maken zijn wij u graag van dienst. Door onze brede expertise kunnen we u met al uw vragen van dienst zijn.

Naar overzicht

basim producten

Basim veiligheid biedt u een breed scala aan producten om uw bedrijfsvoering veilig te maken en te behouden. Ook kunt u met onze producten aan uw wettelijke verplichtingen voldoen.

webshop