Skip to main content

Preventiemedewerker

Preventiemedewerker

De training Preventiemedewerker richt zich op de medewerkers die zich bezighouden met veiligheid en gezondheid op de werkvloer. De Preventiemedewerker heeft als taak om ervoor te zorgen dat de werkplekken en werkprocessen veilig zijn en voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Wat leer je?

Tijdens deze 1-daagse training leer je op juist wijze invulling te geven aan de theoretische wettelijke kaders van de Arbowet en wordt uitgebreid ingegaan op de rol en verantwoordelijkheden van Preventiemedewerker binnen organisaties.

Hoe goed jullie organisatie ook is voorbereid op incidenten, het motto blijft ‘voorkomen is beter dan genezen’. Als Preventiemedewerker, een wettelijk verplichte functie, krijg je onder andere de vaardigheden aangeleerd om het opstellen van de RI&E te begeleiden of uit te voeren, het personeel en de directie te adviseren over goede arbeidsomstandigheden en hoe je samenwerkt en adviseert aan de Arboarts en Arbodienst.

inhoud van de training

Tijdens de training Preventiemedewerker worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Wet- en regelgeving: de deelnemers worden bekend gemaakt met de relevante wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkvloer, zoals de Arbowet en bijbehorende regelgeving.
 2. Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E): deelnemers leren hoe ze een RI&E kunnen uitvoeren en hoe ze de uitkomsten kunnen gebruiken om risico’s te beheersen en te verminderen.
 3. Preventiebeleid: deelnemers leren hoe ze een preventiebeleid kunnen opstellen en uitvoeren op basis van de RI&E.
 4. Veiligheidscultuur: deelnemers leren hoe ze een veiligheidscultuur kunnen creëren binnen de organisatie, waarin veilig werken de norm is.
 5. Communicatie en samenwerking: deelnemers leren hoe ze effectief kunnen communiceren en samenwerken met andere medewerkers en leidinggevenden op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkvloer.
 6. Specifieke risico’s: deelnemers leren hoe ze specifieke risico’s op de werkvloer kunnen identificeren en beheersen, zoals werken op hoogte, werken met gevaarlijke stoffen, brandveiligheid en ergonomie.
Schrijf je in voor de cursus

Details over de training:

 • Duur: 1 dag
 • Inzet: 1 trainer
 • Locatie: BHV Oefencentrum
 • Deelnemers: Maximaal 12 deelnemers
 • Certificaat: Ja
 • Lesstof: Praktijkdag met E-learning
 • Inclusief lunch: ja
 • Inclusief koffie en thee: ja
 • Speciale vereisten deelnemer: geen

zoekt u een andere training?

Wilt u zich direct inschrijven voor een cursus of training? Klik op onderstaande button om u in te schrijven voor de door u gewenste training.

alle trainingen

basim consultancy

Ook met betrekking tot vraagstukken om uw bedrijfsvoering te verbeteren en veiliger te maken zijn wij u graag van dienst. Door onze brede expertise kunnen we u met al uw vragen van dienst zijn.

Naar overzicht

basim producten

Basim veiligheid biedt u een breed scala aan producten om uw bedrijfsvoering veilig te maken en te behouden. Ook kunt u met onze producten aan uw wettelijke verplichtingen voldoen.

webshop