Skip to main content

Redden op hoogte

Waarom training redden op hoogte?

Weet u wat u moet doen als een medewerker op hoogte in de problemen is gekomen en er een redding & evacuatie nodig is? Er wordt veel op hoogte gewerkt, waardoor er rekening moet worden gehouden dat iemand gered moet worden. Hoe gaat redden op hoogte in zijn werk en is uw organisatie erop voorbereid?

Training redden op hoogte

Zodra iemand in nood gered moet worden, ontstaat er tijdsdruk. Een medewerker mag bijvoorbeeld niet lang in zijn/haar harnas hangen, omdat er dan een orthostatische intolerantie/shock ontstaat. Ook wel in de volksmond hangtrauma of Harnas Suspension Trauma genoemd. Maar ook verwondingen, letsel of andere complicaties dienen snel behandelt te worden.

Wat leer je?

Tijdens de training redden op hoogte leren de deelnemers om op een veilige en efficiënte manier toegang te krijgen tot de persoon in nood, deze te stabiliseren en veilig naar beneden te brengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van specifieke technieken en hulpmiddelen, zoals touwen, harnassen, helmen en valbeveiligingssystemen.

Naast het redden van de persoon in nood, wordt er tijdens de training ook aandacht besteed aan de veiligheid van de hulpverlener zelf. Zo leren de deelnemers om risico’s te identificeren en te beheersen en om veilig te werken op hoogte. Ook wordt er aandacht besteed aan het voorkomen van ongevallen en het minimaliseren van de gevolgen van een incident.

De training redden op hoogte is relevant voor een breed scala aan beroepen, zoals brandweerlieden, reddingswerkers, industriële klimmers, onderhoudspersoneel van windturbines en telecomtorens, en buitensportinstructeurs. Een goede training kan het verschil maken tussen leven en dood en kan ervoor zorgen dat de hulpverleners adequaat kunnen handelen in situaties waarin elke seconde telt.

Schrijf je in voor de training

Details over de cursus:

  • Duur: 1 dagdeel
  • Inzet: 1 trainer
  • Locatie: Incompany
  • Deelnemers: Maximaal 6 deelnemers
  • Certificaat: Ja
  • Lesstof: Praktijkdag
  • Inclusief lunch: nee
  • Inclusief koffie en thee: ja
  • Speciale vereisten deelnemer: certificaat Werken op hoogte

Zoekt u een andere training?

Wilt u zich direct inschrijven voor een cursus of training? Klik op onderstaande button om u in te schrijven voor de door u gewenste training.

alle trainingen

basim consultancy

Ook met betrekking tot vraagstukken om uw bedrijfsvoering te verbeteren en veiliger te maken zijn wij u graag van dienst. Door onze brede expertise kunnen we u met al uw vragen van dienst zijn.

Naar overzicht

basim producten

Basim veiligheid biedt u een breed scala aan producten om uw bedrijfsvoering veilig te maken en te behouden. Ook kunt u met onze producten aan uw wettelijke verplichtingen voldoen.

webshop