Skip to main content

Veilig werken met Heftrucks

Veilig werken met Heftrucks

Als je dagelijks op een vorkheftruck rijdt, moet je deze ook ten alle tijden veilig kunnen bedienen. De training Veilig werken met heftrucks leert je wat wel en niet kan en welke veiligheidsrisico’s er zijn bij het gebruik van een heftruck. Na de cursus ben je je daar bewust van en zul je veilig en verantwoord met een heftruck omgaan.

Veilig werken met heftrucks

Het besturen van een vorkheftruck brengt enkele veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarom heb je als werkgever de plicht om heftruckchauffeurs te informeren dat het veilig is om heftrucks te gebruiken voor het werk. Dit is niet zonder reden, want een verkeerde bediening van heftrucks kan schade veroorzaken aan producten, heftrucks en het milieu. Voorkom ongelukken door ongepast rijgedrag. Deze cursus is voor iedereen die een heftruck bedient en geen specifieke cursus over veiligheidsregels heeft afgerond of geen geldig veiligheidscertificaat heeft (of is verlopen). Na de cursus kunnen de deelnemers de heftruck verantwoord bedienen en begrijpen ze alle veiligheidsregels.

Wat ga je leren?

 1. Het veilig bedienen van een heftruck
 2. Het uitvoeren van een inspectie en onderhoud van de heftruck
 3. Het manoeuvreren en besturen van de heftruck
 4. Het veilig verplaatsen en stapelen van goederen
 5. Het veilig laden en lossen van vrachtwagens
 6. Het hanteren van lasten op een veilige manier
 7. Het naleven van de veiligheidsvoorschriften en -procedures op de werkplek
Schrijf je in voor de training

Details over de cursus:

 • Duur: 1 dagdeel
 • Inzet: 1 trainer
 • Locatie: Incompany
 • Deelnemers: Maximaal 6 deelnemers
 • Certificaat: Ja
 • Lesstof: Praktijkdag
 • Inclusief lunch: nee
 • Inclusief koffie en thee: ja
 • Speciale vereisten deelnemer: geen

Zoekt u een andere training?

Wilt u zich direct inschrijven voor een cursus of training? Klik op onderstaande button om u in te schrijven voor de door u gewenste training.

Alle trainingen

Basim Consultancy

Ook met betrekking tot vraagstukken om uw bedrijfsvoering te verbeteren en veiliger te maken zijn wij u graag van dienst. Door onze brede expertise kunnen we u met al uw vragen van dienst zijn.

Naar overzicht

Basim producten

Basim veiligheid biedt u een breed scala aan producten om uw bedrijfsvoering veilig te maken en te behouden. Ook kunt u met onze producten aan uw wettelijke verplichtingen voldoen.

Webshop