Skip to main content

Training Omgaan met Agressie

Omgaan met Agressie

Een training omgaan met agressie is gericht op het leren van effectieve strategieën en vaardigheden om situaties met agressief gedrag te beheren en de veiligheid te waarborgen. Deze trainingen worden meestal gegeven aan professionals die in contact komen met mensen die mogelijk agressief gedrag vertonen, zoals medewerkers in de gezondheidszorg, het onderwijs, politie, brandweer of klantenservice.

Wat houdt de training in?

De training Omgaan met Agressie is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en technieken om adequaat te kunnen reageren op agressief gedrag van anderen. Dit kan bijvoorbeeld agressie zijn van klanten, patiënten, leerlingen of burgers, maar ook van collega’s of leidinggevenden.

De training richt zich op het vergroten van het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van de deelnemers, zodat zij beter in staat zijn om hun grenzen te bewaken en te communiceren met anderen. Ook wordt er aandacht besteed aan het herkennen van signalen van agressie en het voorkomen van escalatie.

Wat ga je leren?

Tijdens de training leer je technieken om de-escalerend te communiceren en op een assertieve manier op te treden. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van lichaamstaal, door op een rustige en duidelijke manier te communiceren of door het stellen van grenzen en het aangeven van consequenties. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan fysieke interventietechnieken, zoals zelfverdediging, die kunnen worden toegepast in situaties waarin sprake is van direct fysiek gevaar.

Tot slot wordt er aandacht besteed aan de nazorg na een incident en het omgaan met stress en emoties die kunnen ontstaan na een confrontatie met agressie.

De training is relevant voor een breed scala aan beroepen, zoals beveiligers, hulpverleners, leraren, winkelpersoneel en zorgmedewerkers, waarin men regelmatig te maken kan krijgen met agressief gedrag van anderen.

Schrijf je in voor de training

Details over de cursus:

  • Duur: 1 dagdeel
  • Inzet: 1 trainer
  • Locatie: Incompany of BHV Oefencentrum
  • Deelnemers: Maximaal 6 deelnemers
  • Certificaat: Ja
  • Lesstof: Praktijkdag
  • Lotus slachtoffer: acteur
  • Inclusief lunch: nee
  • Inclusief koffie en thee: ja
  • Speciale vereisten deelnemer: geen

zoekt u een andere training?

Wilt u zich direct inschrijven voor een cursus of training? Klik op onderstaande button om u in te schrijven voor de door u gewenste training.

Naar overzicht

basim consultancy

Ook met betrekking tot vraagstukken om uw bedrijfsvoering te verbeteren en veiliger te maken zijn wij u graag van dienst. Door onze brede expertise kunnen we u met al uw vragen van dienst zijn.

Naar overzicht

basim producten

Basim veiligheid biedt u een breed scala aan producten om uw bedrijfsvoering veilig te maken en te behouden. Ook kunt u met onze producten aan uw wettelijke verplichtingen voldoen.

Naar overzicht