Skip to main content

Beheerder Brandmeldinstallatie

Beheerder Brandmeldinstallatie

Als gebouweigenaar of organisatie moet u voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van brandveiligheid. Eén van deze verplichtingen is dat er een brandmeldinstallatie aanwezig moet zijn. Om deze te kunnen bedienen en testen moet er een beheerder worden aangesteld voor de brandmeldinstallatie. Tijdens deze training leggen we dit aan u uit én lichten we toe wat de taken en verantwoordelijkheden van deze beheerder zijn.

Wat houdt de opleiding BBMI in?

De beheerder Brandmeldinstallatie is verantwoordelijk voor de dagelijkse bediening.Hieronder vallen alle handelingen die nodig zijn om brandmeldingen en storingen af te handelen.

Maandelijks moet de beheerder een visuele controle uitvoeren van de brandmeldcentrale, het brandweerpaneel en de nevenpanelen. Daarnaast moet de doormelding van brand- en storingsmeldingen maandelijks worden getest.

Daarnaast zijn er ook vier-, achtmaandelijkse en jaarlijkse controles.

Alle gebeurtenissen die betrekking hebben op het functioneren van de brandmeldinstallatie moeten in het logboek worden bijgehouden. Hieronder vallen in ieder geval: brandmeldingen, storingen, buiten bedrijf stellingen van installatiedelen (detectiezones), uitgevoerde controles door de beheerder, onderhoud werkzaamheden, reparaties en wijzigingen.

Opzet van de cursus

De training bestaat uit 1 dag theorie en praktijk. Daarnaast moet de cursist en projectopdracht maken. Op dag 2 (ochtend of middag) volgt het NIBHV examen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het diploma Beheerder Brandmeldinstallaties.

schrijf je in voor de cursus BBMI

Details van de training

  • Duur: 1,5 dag
  • Inzet: 1 trainer
  • Locatie: Incompany of BHV Oefencentrum
  • Deelnemers: Maximaal 6 deelnemers
  • Certificaat: Ja
  • Lesstof: Praktijkdag met E-learning
  • Inclusief lunch: ja
  • Inclusief koffie en thee: ja
  • Speciale vereisten deelnemer: geen

zoekt u een andere training?

Wilt u zich direct inschrijven voor een cursus of training? Klik op onderstaande button om u in te schrijven voor de door u gewenste training.

alle trainingen

basim consultancy

Ook met betrekking tot vraagstukken om uw bedrijfsvoering te verbeteren en veiliger te maken zijn wij u graag van dienst. Door onze brede expertise kunnen we u met al uw vragen van dienst zijn.

Naar overzicht

basim producten

Basim veiligheid biedt u een breed scala aan producten om uw bedrijfsvoering veilig te maken en te behouden. Ook kunt u met onze producten aan uw wettelijke verplichtingen voldoen.

webshop