Skip to main content

Veilig werken op hoogte

Veilig werken op hoogte

De training veilig werken op hoogte is een opleiding die is gericht op het veilig werken op: daken, torens, gebouwen en bruggen. De inhoud van een training veilig werken op hoogte kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van het bedrijf en de werkomgeving.

Wat leer je

 1. Deelnemers leren over de risico’s van valgevaar en andere gevaren die kunnen voorkomen tijdens het werken op hoogte.
 2. Hoe gebruik je veiligheidsequipment, zoals veiligheidslijnen, ankerpunten en valbeveiligingssystemen, om te voorkomen dat ze vallen tijdens het werk.
 3. Opvolgen van veiligheidsprocedures, zoals het inspecteren van het werkgebied en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, om te voorkomen dat ze vallen tijdens het werk.
 4. Wat doe je in een noodsituatie, zoals een val of een medische noodsituatie, en hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen.
 5. Effectief communiceren met andere werknemers tijdens het werken op hoogte, zodat ze samen kunnen werken om veiligheid te waarborgen.

De training veilig werken op hoogte kan ook aanvullende onderwerpen behandelen, afhankelijk van de specifieke behoeften van het bedrijf en de werkomgeving.

Wat zegt de Arbowet?

Volgens de Arbowet moeten werkgevers ervoor zorgen dat werknemers niet worden blootgesteld aan onacceptabele risico’s tijdens het werken op hoogte. Als dit niet mogelijk is, moeten er maatregelen worden genomen om de blootstelling aan de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Om ervoor te zorgen dat werknemers veilig kunnen werken op hoogte, moeten werkgevers onder andere:

 • Veiligheidsequipment verstrekken en ervoor zorgen dat deze op de juiste manier wordt gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld omvatten veiligheidslijnen, ankerpunten en valbeveiligingssystemen.
 • Veiligheidsprocedures opstellen en ervoor zorgen dat deze worden opgevolgd. Dit kan bijvoorbeeld omvatten het inspecteren van het werkgebied en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.
 • Werknemers opleiden in veilig werken op hoogte, zodat ze weten hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen tijdens het werk.
schrijf je in voor de training

Details over de cursus:

 • Duur: 1 dagdeel
 • Inzet: 1 trainer
 • Locatie: Incompany
 • Deelnemers: Maximaal 6 deelnemers
 • Certificaat: Ja
 • Lesstof: Praktijkdag
 • Inclusief lunch: nee
 • Inclusief koffie en thee: ja
 • Speciale vereisten deelnemer: geen

Zoekt u een andere training?

Wilt u zich direct inschrijven voor een cursus of training? Klik op onderstaande button om u in te schrijven voor de door u gewenste training.

Alle trainingen

Basim consultancy

Ook met betrekking tot vraagstukken om uw bedrijfsvoering te verbeteren en veiliger te maken zijn wij u graag van dienst. Door onze brede expertise kunnen we u met al uw vragen van dienst zijn.

Naar overzicht

Basim producten

Basim veiligheid biedt u een breed scala aan producten om uw bedrijfsvoering veilig te maken en te behouden. Ook kunt u met onze producten aan uw wettelijke verplichtingen voldoen.

Webshop